Friday, May 19, 2017

High season, low season, mid season -koska Gili Airille kannattaa matkustaa?

High season, low season, mid season -koska Gili Airille kannattaa matkustaa?



Gili Air on erinomainen lomakohde ympäri vuoden. Sesonkien vaihtelu tuo kuitenkin reissuun oman lisänsä. Allaolevaan taulukkoon on koottu tieto sesonkien vaihtelusta vuoden aikana:
15.12. - 7.1.
High season
joulu
8.1. - 15.2.
Low season

15.2.-15.3.
Mid season
Pohjoismaiden hiihtolomat
? - ?
High season
pääsiäinen
15.3. -15.5.
Low season

15.5. - 30.6.
Mid season

1.7. -1.10.
High season
Euroopan lomakausi
1.10. -1.11.
Mid season

1.11.- 15.12.
Low season


Valtaosa saaren vieraista tulee Euroopasta, joten eurooppalaiset lomat määrittelevät sesonkeja. Toinen sesonkeja määrittävä tekijä on sadekausi, joka alkaa loka-marraskuussa ja jatkuu helmi-maaliskuulle.
Gili Air aamuhämärissä klo 6

High season

High season ajoittuu kesä- heinäkuun vaihteesta syyskuun loppuun. Tähän aikaan kelit ovat parhaimmillaan, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämpötila pyörii 30 asteen kieppeissä päivin ja öin. Alkukaudesta valtaosa turisteista tulee Pohjoismaista. Ruotsalaiset, tanskalaiset, norjalaiset ja suomalaiset kansoittavat saaren. Seuraavana tulevat saksalaiset, itävältalaiset, sveitsiläiset ja englantilaiset, ja loppukaudesta vuorossa ovat espanjalaiset, ranskalaiset ja italialaiset. Lisäksi vierailijoita tulee paljon Kanadasta, USA:sta ja jonkin verran Australiasta. Aasialaiset ja venäläiset turistit eivät Gili Airia ole vielä löytäneet. Saarella on varovaisen arvion mukaan majoituskapasiteettia noin 10 000 vieraalle, ja etenkin high seasonin loppupuolella  kapasiteetti on aikalailla kokonaisuudessaan käytössä. Varsinaisen high seasonin lisäksi kiireisiä jaksoja ovat joulunympärys joulukuun puolesta välistä tammikuun ensimmäiselle viikolle, ja pääsiäisen tienoo, jolloin sadekausi on yleensä jo loppunut.


Low ja mid season


Low season, eli hiljaisin aika saarella ajoittuu lokakuulta joulukuun puoleen väliin ja kevätpuolella tammikuun puolesta välistä helmikuun puoleen väliin. Etenkin syksyn hiljainen kausi on erittäin otollista matkailukautta niille joilla on mahdollisuus matkustaa normaalien loma-aikojen ulkopuolella. Low seasonin aikanakin saari toimii normaalisti, ravintolat ovat auki ja sukellusfirmat työskentelevät seitsemänä päivänä viikossa. Mid seasonin aikana saarella on sopiva kuhina päällä, ihmisiä on rannoilla ja ravintoloissa mutta omaa rauhaa löytyy sitä kaipaaville.


Rantabungalow Gili Airilla


Yleistä

Hotellien hintataso vaihtelee sesonkien mukaan, high season -hinnoittelu on helposti kaksinkertainen low- ja mid season -hintoihin. Sopivia majoitusvaihtoehtoja Gili Airilta voit katsoa esimerkiksi täältä


Sadekauden ei kannata antaa liiaksi vaikuttaa lomasuunnitelmiin. Sadekaudellakin Gili Airilla on lämminta ja mukavaa, sadetta tulee silloin tällöin nopeina kuuroina. Sadekaudesta löydät lisää tarinaa aiemmasta blogipostauksestani Sadekausi Gili Airilla.


Kimmo

kimmopekari@gmail.com
Instagram: kimmo_gili_air
Whatsapp:+358400320404
Kirjoittaja on asunut Gili Airilla tammikuusta 2015 ja toimii sukelluskouluttajana Manta Divessa

No comments:

Post a Comment